torstai 10. maaliskuuta 2011

Tatuoinnit - pysyvä taidemuoto.

“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”

Tatuoinnit - pysyvä taiteenmuoto yhteiskunnassamme. Ne ovat tulleet jäädäkseen ja niiden arvostus ja ylpeys sekä niihin suhtautuminen on muuttunut sitten aikojen alusta. Tatuointien syntyaikaa on mahdoton sanoa, niitä on eri heimojen ja kulttuurien keskuudessa harrastettu jo aikojen alusta, mutta tarkkaa syntyperää tai aikaa ei kukaan osaa varmaksi sanoa. 1920 -luvulla, 5600 vuotta vanhalla jäämies Ötziltä, löydettiin kuva, joka kertoo kuinka kauan tatuoinnit ovat olleet osa historiaamme. 1800 -luvulla tatuoinnit olivat kuninkaiden ja muiden ylempiarvoisten suosiossa, mutta 1920-luvulla kiinnostus laski huimasti ja tatuoinnit olivat osa merirosvojen ja vankien arkea. Nykyään kulttuurimme vielä osittain rinnastaa tatuoinnit rikolliseen toimintaan, mutta kehittyvä ala sekä osaavat artistit ovat saaneet tatuointien maineen paranemaan ja uskon, että tatuoinnit ovat yhä enemmän oma taiteenlaji, niin kuin se todellisuudessa onkin.

Tatuoinnin historiasta ja sen matkasta alkuajoista nykypäivään voit lukea internetin ihmeellisestä maailmasta. Tie ei ole koskaan ollut helppo ja tuntuu, että nykyäänkin tatuointitaidetta joudutaan osittain puolustelemaan ja vielä löytyy ihmisryhmiä ja asenteita, jotka niitä eivät hyväksy. Tatuointi on henkiökohtainen ja kantajalleen arvokas koriste iholla, joka kestää kuvan ottohetkestä aina hautaan asti. Tatuointi on kaunis kehon korite.

Kuten muoti yleensäkin tatuoinnit seuraavat trendejä, mutta osa sen historiasta on ottanut jäädäkseen. Tyyleistä voit lukea lisää internetistä, joka on täynnä tietoa ja kuvia eri tyylisuunnista ja työskentelytavoista sekä uskomuksista. Blogissaki koitan seurata, mitä alalla tapahtuu ja kuinka asenteet ja mielipiteet vaikuttavat tatuointialan kehitykseen, mitä trendejä he seuraavat ja mitkä ovat alan uudet tuulet. Samoin tutustun alaan mitä sen sisällä tapahtuu ja millaista elämää artistin elämä on. Millaisia tapahtumia alalla järjestetään ja mitä ne pitävät sisällään. Toivottavasti blogini antaa edes pienen suunnan alasta ja sen kulttuuriarvosta ja tavoista ja ehkä vielä jonakin päivänä tatuoinnin pahamaineinen historia on kuopattu ja tatuoinnit saavat elää onnellista elämää meidän jokaisen iholla. Blogia kirjoittaa alasta kiinnostunut, mutta täysin piirustustaidon henkilö, joten otathan kirjoitukset huumorilla vastaan ja luet niitä kriittisesti. Ne ovat vain yhden pienen ihmisen näkökulma.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti