maanantai 14. maaliskuuta 2011

Sattuuko se..?

Usein kuulee kysymyksen "Sattuuko se?", kun puhutaan tatuoinneista ja kun näyttää omia kuvia. Tatuoinnin  ottamisen kipu ja miten sen kestää, on henkilökohtainen eikä sitä voi mitenkään yksiselitteisesti sanoa sattuuko se vai ei. Kipu on koettava itse, jotta tietää missä omat rajat menevät ja kuinka hyvin tuon kivun pystyy vastaanottamaan. Tatuoinneissa on se hyvä puoli, että niin asiakas kuin artisti voi pitää niin monta taukoa, kuin se vaatii, ja kuva voidaan jaksottaa pidemmällekin ajalle. Ei siis tarvitse istua 8 tuntia putkeen hakattavana, vaan asiakas voi omien tunteidensa mukaan "kärsiä" niin kauan kun se "hyvältä" tuntuu.

Silti, vaikka kipu on henkilökohtaista ja sitä ei voi toisiin verrata, löytyy ihmiskehosta kohtia, jotka ovat normaalia arempia. Osa syinä ovat joko tiheä hermosto tai se, ettei luun ja ihon välissä ole rasvaa.

Listalta löydät yleisesti ottaen viisi kivuliainta kohtaa, mutta muista, että kipu on täysin henkilökohtaista ja toisille jokin paikka saattaa olla helpompi kuin toisille. Ja päin vastoin. Älä silti jätä kuvan ottamista tämän pelossa. Se mikä ei tapa - vahvistaa.

Top FIVE..

1. Silmä(muna) >> images

- Ja kyllä. Tämä on aivan totta. Jotkut tahtovat koristaa tai ehostaa silmiään pysyvällä värillä. Koska silmän päälikerros, pinta, on täynnä herkkiä hermoja, on tämä ehkä kaikista kehonosista kivulian. Suosittelen siis harkitsemaan uudelleen silmien muokkausta tatuointikoneella tai väreillä. Tämä toimenpide onkin usein mahdotonta ilman nukutusta sen kivuliaisuuden takia.


2. The mons pubis. Ala-ala -vatsa

- Alavatsan alueella on paljon hermoja, jotka tietyissä tilanteissa antavat nautintoa, mutta tatuointia ottaessa kipu saattaa olla muita paikkoja voimakkaampi. Mitä alemmas alavatsaa liikutaan, sitä herkempi paikka tatuoinnille. Toisen nautinto on toisen kipu!

3. Jalkapöytä ja nilkka

- Jalkapöytä ja nilkka ovat ehkä edelleen yksi suosituimmista paikosta kuvalle. Varsinkin naisten keskuudessa tämä paikka pitää kärkipäätä, koska nilkka ja jalkapöytä ovat paikkoja, joissa kuvan saa piiloon, mutta
halutessaan myös esille. Varsinkin kesällä jalkapöytä / nilkka -tatuoinnit ovat kaunis koriste esim. sandaaleja käytettäessä. Silti, nilkassa ja jalkapöydässä tatuoinnin ottaminen saattaa tuntua epämukavalta, koska tässä paikassa ei tunnetusti ole niin paljon rasvaa ihon ja luun välissä.

4. Korvan takaosa / tausta

- Tässä paikassa tatuointi saattaa olla erittäin seksikäs, varsinkin naisilla suosittu paikka. Mutta muistakaa, tässä kohtaa kehoa ei ole muuta kuin nahkaa ja luuta. Hermoja ei ole ehkä niin paljon, kuin esim. alavatsan alueella. Mutta silti, saatat tuntea jotakin, kun päätät tautoida juuri tähän mainittuun kohtaan.

5. Rintakehä, varsinkin sen yläosa



- Tähän kohtaan tatuointia ottaessasi toivot olevasi hiukan tukevampi. Varsinkin "laihoilla" ja eritoten miehillä, tämä kohta saattaa olla yksi kivuliammista paikoista kehossa rintalastan (luiden) ja ihon välisen rasvan puuuttuessa. Silti suosittu paikka, ainakin miehillä.

-----------

Muistakaa siis, että kipu on yksilöllistä ja toisilla toinen paikka saattaa olla paljon kivuliaampi kuin toinen. Älkää missään kohtaa jättäkö tatuointipäätöstä pelon takia tai vaihtako paikkaa vain siksi, että joku on sanonut tai kirjoittanut tämän paikan olevan kivulias! Normaalin kipukynnyksen omaava ihminen kestää kyllä tatuintiprosessin, joko yhdellä kertaa tai sitten usealla eri kerralla.

1 kommentti:

  1. tää on jo vanha teksti mut mulla sattu olkapäähän eniten mut kohta ku rahatilanne ja elämäntilanne taas sallii nii uutta nilkaan :)

    VastaaPoista