tiistai 22. maaliskuuta 2011

Out of date / Best before expired.

Nuorena sitä tulee tehtyä kaikenlaista. Otetaan tatuointi, jota nyt kadun. Se on haalistunut ja jäljellä on vain pieni osa väreistä sekä hirveä musta möykky, josta ei voi kertoa mitä se esittää. Päälle olen suunnitellut jo uuden kuvan, mutta minulle sanottiin, että tuo on hankala peittää. Musta kun on niin vahvana siinä vielä. Tatuoinninpoisto yleistyy sekä niitä moni harkitsee.

Viisi (ehkä yleisintä) syytä tatuoinnin poistoon:

1. Lovers Scorned

Angelina Jolie poistatti
ex-miehensä nimen kädestään
 ja tatuoi sen päälle.
Ystävyyttä ja rakkautta halutaan joskus juhlistaa tatuoinnilla. Otamme rakkaamme nimen, mutta niin kuin tiedämme, onni ei aina ole ikuista. Ja kun aikaa on kulunut, suurin osa haluaa poistattaa, syystä jos toisesta, exänsä nimen (tms.) iholtaan aloittaakseen uuden elämän. Jättäen menneet taakseen.

2. Career Change

Jossakin vaiheessa ajateltiin, kuinka hienoa olisi saada tatuointi käteen, kämmenselkään tai vaikkapa kaulaan. Kuitenkin näkyvälle paikalle. Olin ravintolassa tiskaajana, eli työnantajaa se ei haitannut. Nyt työkuviot ovat muuttuneet ja antaneet aiheeksi poistattaa näkyvä tatuointi. Töiden takia usein poistatetaan kuvia, jotka ovat näkyvällä paikalla. Tällöin niiden päälle ei tatuoida uutta kuvaa, ainakaan saman työnantajan palveluksen aikana.

3. Parenting

Vanhemmuus tuo mukanaan aivan uuden näkökulman elämään ja joissakin tilanteissa ihminen saattaa kasvaa yli tatuointien, he ehkä eivät halua lastensa / lastenlastensa näkevän tiettyä kuvaa ja tästä syystä poistattavat nuoruudessaan otetun Rock´n´ Roll tatuoinnin (tms.). Lapsen saaminen vaikuttaa joka tapauksessa meidän näkemykseen elämään ja joskus se saattaa myös vaikuttaa tatuointeihimme. Toisaalta moni miettii tatuointien olevan omaa historiaa, menneisyyttä, muistoja. Niin minä ajattelisin.

4. Out of Style

Kuten muodissa, tatuoinnitkin seuraavat trendejä ja omaa aikaa. Jotkut kuvat ovat kuumaa tavaraa nyt, mutta vuosien päästä ne saattavat olla vain häivähdys menneestä. Tällöin tatuoiteja halutaan päivittää, joskus se johtaa kuvan poistamiseen iholta. Tällöin kuitenkin kuva päivitetään ja päälle tatuoidaan uusi, trendikäs kuva. Toisaalta pitää muistaa, että kuvat ovat henkilökohtaisia eikä niitä kuuluisi poistattaa vain siksi, ettei juuri se kuva ole muotia. Eri asia, jos kuvaan kyllästyy tai se ei omaa silmää enää miellytä, kaipaat uudempaa kuvaa tms. Nämä ovat niitä asioita, joita on pohdittava kuvaa ottaessa. Periaatteessa kuva on ikuinen! Tai niin sinun ainakin pitäisi miettiä.

5. No interest

Joskus sitä vain kyllästyy tatuointeihin ja haluaa ne pois. Ei sen kummempaa. Sinä päätät ja maksat! It is yours decision!


Välillä on ehkä syytäkin poistattaa kuva?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti