torstai 1. syyskuuta 2011

Nolot kysymykset - UKK [Embarrassing..]

Vastaillaan nyt sellaisiin kysymyksiin, joita saatat miettiä, mutta et kehtaa kysyä. Tai et ehkä tiedä miten kysyä.

1. Lonkan alueen tatuointi. Tarkoittaako se sitä, että joudun olemaan alaosattomissa / liian paljastavassa asussa?

Muista, että tatuoinnin ottaminen ei koskaan saa tuntua epämukavalta. Jos artisti tekee olosi epämukavaksi kannattaa miettiä paikan vaihtoa. Lantion tatuoiminen, kohdasta riippumatta ei tarkoita sitä, että joudut olemaan ilman alaosaa. Kannattaa tällöin, oli kyse sitten mistä kehon paikasta tahansa, pukeutua siisteihin, asiallisiin ja löysiin (ilmava) vaatteisiin. Tämä on myös tärkeää kuvan ottamisen jälkeen, jolloin olisi syytä käyttää jonkin aikaa löysiä vaatteita, jotka eivät hinkkaa tuoretta kuvaa. Vaatteina suositellaan hametta tai shortseja, jotka ovat mahdollisimman siistit, yksinkertaiset ja löysät jolloin niitä voidaan liikuttaa tarvittavaan suuntaan. Kannattaa aina, tatuoitpa kuvan minne tahansa, kiinnittää huomio pukeutumiseen.

2. Tatuoiminen "alakerran" -alueelle. Pitääkö minun vahata/sheivata sieltä?

Ihokarvojen poisto on aina hyvä tehdä kotona, mutta myös artistit ovat tähän toimenpiteeseen tottuneet. Hyvänä asiakkaana voit tämän toimenpiteen aloittaa jo kotona, mutta monissa paikoissa artisti toistaa tämänkin asiaan kuuluvan valmistelun vain saadakseen mahdollisimman täydellisen ja pehmeän ihon parhaan lopputuloksen aikaan saamikseksi. Joten älä huoli, valmistaudu kotona, mutta muista, että artistisi ei asiaa sen oudompana katso, kuin muiden ihokarvojenkaan poistoa. Kuvan ottamisen jälkeen et saa poistaa karvoja kuvan alueelta. Tämä vain siksi, ettet vahingoita tatuointiasi. Itse karvojen kasvu ei tatuoinnin tulokseen vaikuta. Ainoa on itselle epämukava tunne, ei muuta.

3. Olen mies ja haluaisin tatuoinnin"Jorman" varteen. Pitää Jorman olla hereillä vai ei..?

Kun "Jorma" haluaa tatuoinnin kannattaa aina kääntyä sellaisen artistin puoleen, jolla asiasta on kokemusta ja joka niitä on suostuva tekemään. Tatuointiprosessissa ihon pitää olla kireänä, joten haittaakaan jorman herättelystä ei ole. Silti, vaivaantumista pelkäävän, tatuoitsija kyllä osaa venyttää ihon kireäksi ilman Jormaa häiritsemättä. Joten älä murehdi, kun löydät tatuoitsijan, joka suostuu kyseiseen elimeen tatuoinnin tekemään, hän varmasti kertoo parhaan tavan ja keinon kuvan hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Älä siis murehdi, et voi toimia tilanteessa väärin, oli se sitten levossa tai ei! Ja lisäyksenä, älä pelkää saavasi erektiota. Se on inhimillinen reaktio, eikä tarkoita mitään seksuaalista. Tatuoitsijasi ymmärtää asian kyllä, eikä sitä tarvitse hävetä.

4. Olen raskaana. Voinko siis ottaa tatuoinnin?

Tatuoinnin raskauden aikana ei ole suositeltavaa eikä kaikki artistit edes suostu kuvaa tekemään raskaana olevalle. Raskaana iho sekä keho muokkautuu ja palautuu taas normaaliksi synnytyksen jälkeen. Tämä vaikuttaa siis kuvaan ja sen lopputulokseen. Tärkeämpänä seikkana on terveydelliset seikat ja syntymättömän lapsesi turvallisuus. Tatuoimisesta siirtyy kehoon joka tapauksessa erilaisia kemikaaleja, tietysti täysin turvallisia, mutta niiden vaikutusta lapseen ei voi koskaan ennustaa. Samoin suurin riksi on sairastua vakavasti sillä aikaa kun keho parantaa ja pitää huolta tatuoinnin parantamisesta. Tällöin kehon vastustuskyky laskee ja sairastumisen riski kasvaa. Odota siis suosiolla lapsesi syntymistä ja kun kehosi on palautunut ja tunnet itsesikin terveeksi ja palautuneeksi, palaa asiaan.

5. Entä jos imetän?

Tilanne on hieman samanlainen kuin raskaana olevallakin. Mikä kehoosi menee, vaikuttaa lapseesi. Suositellaan että imetyksen aikana et tatuoi kehoasi. Vasta imetyksen lopetettuasi kehosi alkaa palautua normaaleihin mittoihin eikä ole vaaraa, että elimistöstäsi siirtyy maidon kautta kemikaaleja lapseesi. Suosittelen siis tällöinkin odottamaan.

6. Vaikuttaako kuukautiset tatuointiin / tatuoimiseen?

Ei. Tällä asialla ei ole mitään tekemistä lopputulokseen tai itse prosessiin. Ainoa asia, jota kannattaa miettiä on oma mukavuus ja se, että pystyt olemaan paikallasi mukavasti koko prosessin ajan.

7. Minulla on paha akne. Miten se vaikuttaa tatuointiin. Voinko edes ajatella tatuointia?

Kun tatuointi on parantunut akne ei vaikuta tatuoinnin lopputulokseen. Silti pitää muistaa, ettet saa nyppiä tai raapia aknea, näppylöitä, tai kuvaa, koska näppylöiden rikkoutuminen ja niistä mahdollisesti jäävät arvet jättävät kyllä kuvaan jäljen. Jos aknesi on paha ja joudut raapimaan, ihollasi on sen takia ennestään arpia, kannattaa miettiä tatuoimista sellaiselle kohdalle ihoa. Akneiselle iholle voidaan kyllä tatuoida. Se ei ole este, vaikkakin mielestäni ei paras mahdollinen alku uudelle kuvalle. Tatuointikohtaan harvoin näppylöitä syntyy, mutta jos niin käy, on ne jätettävä rauhaan. Oli tunne sitten kuinka epämukava. Pääasiallisesti sellaiselle ihonkohdalle, jossa sinulla on usein pahanlaatuinen, usein esiintyvä akne, en voi suositella kuvan ottamista.

8. Miten painonvaihtelut vaikuttavat kuvaani?

Mikä tahansa tatuointi ja tatuoinnin paikka joutuu elämänsä aikana käsittelemään ihon ja kehon muutoksia, painonnousua ja muita ongelmia. Loppujen lopuksi tatuoinnit ovat aika anteeksi antavia. Ei voi sanoa, etteikö painonnousu/-lasku vaikuta kuvaan, mutta hyvänä esimerkkinä on ilmapallo. Kun ilmapallossa on normaalisti ilmaa, kuva on sellainen kuin se on. Kun puhallat lisää tai päästät ilmaa pois, tiedät varmasti mitä kuvalle tapahtuu. Harvoin ihmiskehossa painonnousu/-lasku tapahtuu nopeasti pienessä ajassa, joten kuvallasi on aikaa kyllä asettua ihollesi painonvaihtelujen mukaan. Tämä riippuu täysin ihmisestä, kuvasta ja siitä, miten painonvaihtelu tapahtuu ja kuinka suurta ja nopeaa se on.

9. Entä miten raskaus vaikuttaa mahassa olevaan tatuointiin?

Raskauden aikana mahasi tulee kasvamaan nopean ajan sisällä. Maha tatuointikohtana on hieman "Ei-niin-anteeksi-antava" -kohta, joten todennäköisesti kuvasi saa jonkinlaista vahinkoa. Ennalta sitä on vaikea sanoa. Samoin riippuu, kuinka paljon mahasi kasvaa, millainen kuvasi on ja missä kohtaa se sijaitsee (kuva, mahan sijainti on usein vakio). Silti suositellaan, että jos tiedät hankkivasi lapsia tulevaisuudessa, mahatatuointia kannattaa siirtää ajalle, jolloin et enää lapsia halua. Vaikka kuva saattaa pysyä hyvänä sekä raskauden aikana että jälkeen, kannattaa tietää ja olla selvillä  mahdollisista riskeistä.

10. Raskausarvet, vahinko tatuoinnille?

Kyllä. Raskausarvet vahingoittavat tatuointia, sille ei voi mitään. Siksi on tärkeä miettiä mihin kuvasi sijoitat. Yleisimpiä raskausarpien paikkoja ovat mm. alaselkä, käsien ja rintojen alapuolet ja maha/vatsan alue. Raskausarpien määrä ja laatu vaihtelee jolloin mahdolliset vahingot riippuvat niiden mukaan. Tämä on yksilöllistä eikä voida yleistää.

11. Voiko raskausarpien vaikuttamia tatuointeja korjata?

Kyllä ja ei. Täysin yksilöllinen ja tapauskohtainen. Kannattaa kääntyä Tatuoitsijan puoleen ja tiedustella asiaa. Siihen on vaikea vastata ennen kuvan näkemistä ja se, miten pahasti kuva on vaurioitunut. Kannattaa siis varautua pahimpaan ja vain toivoa parasta. Raskausarvetkin ovat hieman erilaisia. Jotkut ovat tummia ja suuria, jotkin ihon värisiä ja pieniä. Nämä vaikuttavat miten kuvasi saattaa kärsiä. Raskausarpien päälle tatuoiminenkin riippuu arpien väristä ja niiden koosta ja syvyydestä. Näissä asioissa kannattaa aina kääntyä artistin puoleen, joka arvet nähtyään osaa kertoa sinulle miten voitte asian suhteen jatkaa.


Tässä siis muutamia yleisiä, FAQ, joita moni arastaa tiedustella tatuointiaikaa varatessa. Ehkä näistä oli apua, ehkä ei. Silti, maalaisjärkeä käyttämällä selviää parhaiten sekä rohkealla asenteella ja suuta avaamalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti