lauantai 3. syyskuuta 2011

Spotlight "Marilyn Monroe". nro.1

Yksi maailman tunnetuimpia naisnäyttelijöihin kuuluva, minun ihannoima ja arvostama, Marilyn Monroe, on löytänyt tiensä lukuisten tatuointi-potrettien joukkoon. Vahvaa naiskuvaa edustava Monroe vaikuttaa edelleenkin mielipiteineen ja vahvalla esimerkillään. Traagisesti, luultavimmin itsemurhaan, kuollut Monroen vaikutus vahvistuu päivä päivältä. Tatuoinneissa tämä klassisen kaunis naisnäyttelijä edustaa köyhistä ja vaikeista oloista selvinnyttä, itsenäistä ja vahvaa naista. Siksi tatuointien parissa tämän Leidin kuva koristaakin jo useimpien naisten ihoa korostaen ottajan itsenäisyyttä ja vahvuutta elämässä. Miestenkään ihoilta tämä kuvan kaunis nainen ei ole säästynyt. Uskon, että jo taidolla tehtynä tatuointina Monroe edustaa kovaa kehontaidetta, mutta myös miesnäkökulmasta hän edsutaa sitä "ihannenaista" sekä ulkonäöllisesti että selviytymislahjoiltaan. Traaginen oli silti Monroen elämä, joka päättyi ennen aikojaan. Suosittelen tutustumaan hänen biografiaan. 36 -vuotiaana lääkkeiden yliannostukseen kuolleen Monroen elämä saattaa toimia muille hyvänä ja vahvistavana kertomuksena selviytymisestä, vaikka hänen lähtönsä jättikin ikuiset muistot aikakirjoihimme.
"Marilyn Monroe 1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat – 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänen syntymänimensä oli Norma Jeane Mortenson, mutta hänet kastettiin Norma Jeane Bakeriksi. Hän otti taiteilijanimekseen Marilyn Monroen vuonna 1946 ja myöhemmin virallisti sen oikeaksi nimekseen vuonna 1956.

Monroe on kaikkien aikojen tunnetuimpia filmitähtiä. Rikkinäisen lapsuuden jälkeen Monroe aloitti uransa mallina, mikä johti ensimmäiseen filmisopimukseen vuonna 1946. Hänen varhaiset roolinsa olivat pieniä, mutta hänen suorituksensa elokuvissa Asfalttiviidakko ja Kaikki Eevasta (molemmat vuodelta 1950) saivat hyvän vastaanoton. Hänen komediennen kykyjään ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistä, Kuinka miljonääri naidaan, Piukat paikat ja Kesäleski, ja hänestä tuli yksi Hollywoodin suosituimmista tähdistä.

Monroen luokittelu “tyhmäksi blondiksi” rajoitti hänen uramahdollisuuksiaan, joita hän yritti aktiivisesti laajentaa. Hän opiskeli Actors Studiossa ja perusti oman tuotantoyhtiön, Marilyn Monroe Productionsin. Kriitikot kehuivat hänen roolisuoritustaan elokuvassa Bussipysäkki ja hän sai parhaan naisnäyttelijän Golden Globe -palkinnon musiikki- tai komediaelokuvan kategoriassa roolisuorituksestaan elokuvassa Piukat paikat.

Hän kuoli barbituraattien yliannostukseen, ja hänen kuolemastaan on esitetty erilaisia arvioita. Virallisesti kuolinsyyksi annettiin ”todennäköinen itsemurha”.

Vuonna 1999 American Film Institute listasi Monroen kaikkien aikojen kuudenneksi parhaaksi naiselokuvanäyttelijäksi." (Lähde: wikipedia. Lue koko teksti tästä >> )


Tatuoinneista parhaimmistoa tulee tässä:


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti