perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tatuointiteknologiaa.

Oletko koskaan ajatellut, koska teknologia ja tatuointikulttuuri törmää keskenään. Väriä vaihtavat tauoinnit tai muotoa muuttavat kuvat? Ehkä ei vielä, mutta nyt Nokia, meidän oma "pikku" puhelinjätti hakee patenttia väriseville tatuoinneille. Mitä ne ovat ja mistä on kyse? Ja ottaisitko omalle ihollesi?


Nokia hakee patenttia erikoiselle keksinnölle, jonka avulla tulevat puhelut tuntuisivat tärinänä iholla tai jopa ihon alla. Nokia on hakemassa patenttia tekniikalle, joka toisi puhelimen värinähälytyksen iholle.

Nokian viime syyskuussa Yhdysvalloissa jättämän patenttihakemuksessa kuvataan tekniikka, jossa esimerkiksi puhelimeen tullut puhelu tai viesti saisi laitteen muodostamaan magneettisen kentän.

Patenttihakemuksen villein visio on vastaanottimen sijoittaminen iholle. Hakemuksessa kuvataan, kuinka käyttäjälle voidaan tehdä esimerkiksi ranteeseen tai vatsaan näkyvä tai näkymätön tatuointi, jossa käytetään magneettista ainetta. Vastaanotin voi olla myös esimerkiksi kynnessä.

Käyttäjä siis tuntisi puhelinsoiton tai tekstiviestin tatuoinnin värähtelynä


Lähde Iltasanomat.fi./ Perttu Pitkänen

2 kommenttia:

  1. Hyvästi selittelyt puhelimen hukassa olemisesta tai siitä ettei kuullut sen soivan :D Itseäni ainakin jollain tasolla hirvittää tämmöiset jutut. Tatuointi on hyvä sellaisenaan, ei siihen minun mielestäni mitään kikkailuja tarvita.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi. Olen kanssasi samaa mieltä. Samoin aloin pohtimaan, miten sähkölaitteet, muut lähellä olevat puhelimet ja niin edelleen vaikuttavat tatuointiin. Entä ite tatuointi? Kärsiikö kuva / iho värinästä jne. Mutta kuten kommentoit, tatuoinnit tatuointeina. Ne ovat taiteenmuoto, ei teknologian väline tai hyödyke!

    VastaaPoista