Kirurgisessa kuvanpoistossa suurimmat rajoittavat tavat ovat niin kuvan koko, sen sijainti ja henkilön ihon kunto (ja löysyys.). Nämä kolme tapaa vaikuttavat siihen päätökseen voidaanko kuvaa poistaa juuri tällä tavalla. Kirurgisessa operaatiossa voidaan poistaa kuvia, jotka ovat n. 5x5 cm tai pienempiä. Jos kuva on pitkä, mutta kapea, voidaan kuva poistaa jopa yhdellä kertaa. "Suuremmat" kuvat poistetaan kahdessa (tai useammalla) kerralla. Tällöin kuva poistetaan osittain ja toimenpiteiden välissä joudutaan pitämään n. 6-12kk väli, jotta iho paranee ja uusi toimenpide voidaan suorittaa turvallisesti ihoa vahingoittamatta entisestään.
Kirurgisessa (huomaa leikkaus) toimepiteessä ihoon jää usein arpi tai muita kosmeettisia jälkiä. Vaikka ne voittavatkin huonon tatuoinnin, kannattaa tämä seikka muistaa. Ennen kuvan poistoa aloitetaan operaation suunnittelu plastiikkakirurgin keskustelulla, operaation suunnittelulla jolloin tapauskohtaisesti voidaan asiakkaalle kertoa, mitä kaikkea on otettava huomioon ja millaisia lopputuloksia voidaan odottaa. Leikkauspöydälle päädyttäessä kuva katoaa vamasti, mutta muut kosmeettiset haitat selviää odottamalla.
Leikkauksella poistettuja kuvia en ole eteeni vielä löytänyt. Ja kyllä, tarkoitan niitä ihmisiä, en ihon palasia. Leikkaus taitaa olla aika harvinainen toimenpide- ainakin Suomessa. Ehkä sen hinnan, sen tavan ja tatuointien kokojen takia.
Laser -menetelmällä poistetaan kuvia suuritehoisella, luokan 4 laserlaite, joka hajoittaa värit ihokudoksesta. Hajonneet väripigmentit siirtyvät verenkiertoon ja poistuvat elimistöstä normaaleja tapoja kautta. (Vaikka tässä vaiheessa kirjoittaja pohtiikin, minne se väriaine oikeasti katoaa) Laser -menetelmää käytettäessä toimenpide ei ole täysin kivuton. Helpotusta voidaan antaa asiakkaan toivomuksesta puuduttavilla geeleillä/voiteilla, jotka tekevät toimenpiteestä hieman siedettävämmän. Muutama vuosi sitten kyseisiä tatuoinnin poistoja saatettiin tehdä useissakin yrityksissä, niin tatuointistudioissa kuin kosmetologien tiloissa, mutta lainsäädännön muuttuessa nykyään vaaditaan toimenpiteeseen lääkäri tai yrittäjä, joka luvanvaraisesti toimenpiteitä suorittaa. (lain mukaan laseria saa käyttää ainoastaan lääkäri tai yrittäjä, joka tekee toimenpiteet lääkärin lähetteellä)
Vaikka laser -menetelmiä tekevät lupaavatkin vain vähän näkyviä kosmeettisia haittoja, on tällä tavalla poistettaessa iho kovan käsittelyn alla. Pelkkä tatuointi ja sen tekotapa vahingoittaa ihoa ja kun poisto suoritetaan kyseisellä tekniikalla, ei iho koskaan palaudu entiselleen.
Laserilla poistettaessa kuvaa tulee se myös kyseiselle henkilölle suhteellisen kalliiksi. Suurin summa kertyy yksinkertaisesti tatuoinnin koosta riippuen. Käyntikertoja kertyy 4 kerrasta 8 kertaan. (Yleisesti ottaen). Jotkut joutuvat käymään monta kertaa useammin. Voidaan jopa puhua vuosista. Kertojen välissä suositellaan pitämään 6-8 viikkoa, joten aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa vaatiin tämä toimenpide - tai pikemmin operaatio ja suunniteltu pitkäkestoinen hoito-toimenpide. Laser saattaa sopia jollekin, toiset suosivat peitekuvaa, toiset piilottavat kuvansa vaatteidensa alle ja toiset juoksevat kirurgin pakeille. Makuasia miten kuvansa poistaa - jos siihen on aihetta.
Harkitkaa siis aina Millaisen kuvan, Minne sen otatte ja KUKA sen tekee. Tämän jälkeen kävelkää pois, nukkukaa yön yli ja sitten varatkaa aika! Tässä asiassa jälkikäteen on turha itkeä! ;)
Lue artikkeli tästä >>> |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti