tiistai 22. toukokuuta 2012

Kampaaja leikkasi korvan irti kuumenneen keskustelun johdosta!?

... Olisi täysin samanlainen kommentti, kuin Helsinkiläisen tatuointiliikkeen artistin kommentti: Asiakkaan lapset pilasivat tatuoinnin.

Sosiaalisessa mediassa kohuttua Eternal Ink Tattoo And Piercing -studion hirvittäväksikin leimattua tatuointia kohistaan nyt ja kunnolla. Kirjoittajan, siis itseni, mielestä työn jälki tosiaan kuluttaa sanaa "hirvittävä" aivan liian vähän, enkä näe, miksi sana ei olisi kuvaava. Tatuoitsijan kädenjälki, valmis kuva, ei  valehtele eikä huonoa jälkeä voi puolustella muulla kuin ammattitaidon puutteella - tässä tapauksessa väittäisin jopa taiteellisesta oppimattomuudesta ja lahjojen unohtumisesta tallin heinäpaalipedistä, jossa pieni lapsi syntyi vuosia sitten. Vaikka tekstin (linkin löydät alta) mukaan tällä kyseisellä kerralla suurin haitta ammattitaitoiseen (niin kuin artisti edelleenkin korostaa omaavansa) työhön oli asiakkaan mukana tuomat kaksi lasta, ei terve maalaisjärki anna ymmärtää, mikä kyseisessä tilanteessa oikeuttaa tekemään, suoraan sanottuna, p*skaa jälkeä. Kuvan kohtalosta, jälkitoimenpiteistä ja seuraamuksista ei juurikaan puhuttu artikkelissa, joka eteeni pöllähti. Vaikka artisti olikin luvannut hyvittää 20€:n kuvan hinnan (?) sekä korjata/peittää tatuoinnin, itse en uskaltaisi tai edes viitsisi istuutua kyseisen studion penkille. Joku kysyy pelkäänkö ottaa tatuointia. En ennen, mutta nyt, kun luin tämän artikkelin ja tajusin millaisia ns. artisteja Suomessakin on, jokainen kerta on yhtä - ellei enemmän - pelottava. Luojan kiitos tiedän itse, että vakkari-artistiin voi aina luottaa! Mutta sinä - Onko sinulla mielipiteitä asiasta? Entä jos kuva olisi sinun ihollasi?

Koomista asiasta tekee sen, että muutama päivä ennen tämän artikkelin lukemista tutustuin tunteella kirjoitukseen: "Epäonnistuiko tatuointi? Kuluttajansuojasi on huono". (artikkeli täällä >>)

Artikkeli: Tässä >>

Artistin vastine / pahoittelu: Tässä >>

Puolueettomasti kuvia voit selata studion fb-sivuilla: Tässä >>


2 kommenttia:

  1. Tää on niin järkyttävä.. Kuka ensinnäkään päästäisi lapsia räpeltämään tatuointikoneen johtoja? Tai jos lapsi sitä tekisi, itse ainakin artistina ehdottomasti huomauttaisin asiasta sekä lapselle että tämän vanhemmalle/vanhemmille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Ja tämä on järkyttävä, kuten sanoit! Miekin ihmettelen oikeasti kuka kehtaa väittää, että tuo kuva on joidenkin lapsien syytä.. Vaikka he olisivatkin olleet äänekkäitä, ei kuvan taso yksinkertaisesti voi olla tuollainen. Oikeasti. Väitän, oman tatuoitsijan selässä roikkuva lapsikaan aiheuta tuollaista tappojälkeä/tuhoa kuvassa! Ja niin kuin mainitsin - fiksuna ihmisenä osaa lopettaa tatuoimisen kun tilanne sen vaatii.. Joten eiköhän jokainen ymmärrä, että niitä liikkeen gallerioita selaillaan oikeasti jollakin tarkoituksella :)

    VastaaPoista