Sivut

Piercing

Lävistyket eivät nykyään ole katukuvassa mitenkään erikoinen näky. Varinkin suurella osalla ihmisistä löytyy jonkinlainen lävistys. Yleisimpiä ovat kasvonalueen lävistykset mm. korvat, nenä, huulen ympärystä sekä nenälävistykset. Samoin kehon lävistykset ovat yhä yleisempiä mm. nänni- ja napalävistykset. Erikoisempia lävistyksiä ovat ns. surface -lävistykset.

Surface-lävistys tarkoittaa lävistystä alueella, jossa ei ole valmista paikkaa lävistykselle, kuten huulessa tai korvalehdessä. Eli se tehdään yleensä tasaiselle alueelle, kuten niskaan, ranteeseen, otsaan yms. Surface-lävistykset on aina tehtävä oikeanmallisella surface-korulla ja kokeneen lävistäjän toimesta. Surface-lävistykset paranevat normaaleja lävistyksiä vaikeammin. (Lähde: wikipedia)

Surface -lävistyksiä voidaan siis ottaa oikeastaa mihin kehonosaan tahansa, riippuen asiakkaan toivomuksesta sekä totta kai kehon kehityksestä Esimerkiksi kasvavaa suosiota näyttävät niskalävistykset, jotka jakavat mielipiteet selvästi kahtia, mutta kaikille nämäkään lävistykset eivät sovi. Ihon alta on löydyttävä tarpeeksi kudosta, jotta lävistys voidaan helposti ja asianmukaisesti tehdä, samoin vähenee vaara lävistyksen uloskasvamisesta.

Uloskasvaminen.

Tällä tarkoitetaan sitä, kun keho työtää lävistystä ulos. (ns. keho hylkii lävistystä) Uloskasvamiseen vaikuttavat monet erilaiset asiat eikä koskaan voida sanoa varmaksi etteikö juuri sinun lävistyksesi voisi kasvaa ulos. Erilaisia edistäviä ja uloskasvuun vaikuttavia asioita ovat lävistyksen saamat vahingot, ihon liike, vääränlainen koru, paikka johon lävistys on otettu ja se kuinka paljon siihen kohdistuu esimerkiksi painavaa tai hiertävää liikettä tai esimerkiksi ottaako jonkin kehonosa tai vaate lävistykseen kontaktia. Vaikka sinun kulmalävistyksesi kasvaisikin ulos se ei tarkoita sitä, ettetkö voisi ottaa esimerkiksi napalävistystä.

Lävistystyppejä:

  • Korvalävistys

  • Nenälävistys

  • Huulilävistys

  • Kielilävistys

  • Kulmalävistys

  • Napalävistys

  • Nännilävistys

  • Genitaalilävistys

  • Surface-lävistys

  • Rustolävistys




  • 
    1 punainen neliö = 1 kuukausi aikaa parantua


    Riskit lävistystä ottaessa:

    Tulehdukset, uloskasvaminen, arvet, hermovahingot, infektiot, allergiat, veren mukana tarttuvat taudit.

    Tulehdukset ovat riski silloin, kun hygienia ei ole kunnossa. Näitä esiintyy eniten kotitekoisten lävistysten yhteydessä. Studioilla hygienia on aina tärkeä osa toimintaa, joten tällöin tulehdusriski on erittäin pieni lävistystä ottaessa. Hoitotoimenpiteet unohtessa tulehdusriskin määrä kasvaa. Jälkihoito on aina tärkeä. Myös verenmyrkytys on tällöin mahdollinen joka saattaa olla vaarallinen. Samoin huonosti hoidettu lävistys saattaa jäädä kamalannäköiseksi ja pois ottaessa jättää ikävän arven.

    Allergiareaktioita on vaikea ennalta-arvata ellei tiedossa ole jonkin metallin tai vastaavan materiaalin aiheuttavan esim. rannekorut yms. allergiaa. Tällöin kannattaa miettiä minkälaisen lävistyksen ottaa ja mitä materiaalia käyttää lävistystä valittessa. Kuitenkin allergiaa on vaikea arvata ennalta, ne yleensä huomataan jälkikäteen. Oikein hoidettuna sekä lääkäriin yhteyttä ottaessa allergiatapauksissa harvoin esiintyy hengelle vaarallisia oireita.

    Hermostoon vaikuttavat ongelmat syntyvät silloin kun lävistys on huonosti asetettu tai väärin laitettu. Tämä saattaa aiheuttaa paikallista tunnottomuutta ja se saattaa olla pysyvää. Lävistäjäsi osaa varmasti tehdä kaiken oikeaoppisesti, näitä syntyy, kun lävistys tehdään epäammattilaisen toimesta eikä olla varmoja lävistyksen tekemisestä.

    Veren mukana tarttuvat taudit kuten HIV, hepatiitti jne. ovat aina ongelma, kun tehdään lävistyksiä. Näitä ei studioissa voida enää pitää riskinä, koska siellä käytetään steriilejä neuloja ja puhtaita välineitä ja koruja.

    Joka tapauksessa lävistys on kaunis kehnkoriste, joka, toisin kuin tatuoinnit, on helppo tarvittaessa poistaa. Niitä näkee yhä useammalla ja yhä nuoremmalla.