Sivut

maanantai 28. toukokuuta 2012

Tattoo Nation Movie oct. 2012.

" Tattoo Nation Movie follows three pioneering artists; Jack Rudy, Charlie Cartwright and Freddie Negret as they revolutionize and change the world of tattooing with their realistic single needle style. Straight from their Chicano tattoo shops, some may say the world of black and grey tattoos were born in East L.A.

 "I think we're parked man."- Up in Smoke  "
(Lähde: tattoo.about.com)
Tattoo Nation Movie on Facebook. Like it >>

Worst customer ev3r? lol effect!

Tältä se näyttää, kun ei vaan kestä. Kun vaan ei pysty! Joten ensi kerralla pure hammasta ja kestä se kuin ... kuin miäs!



sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Tatuoinnin poisto!

Kaikenlaisia kuvia ja muotoja tutkiessa, varsinkin niiden karseimpien kuvien ja tatuointien kanssa, aloin pohtimaan, jos joskus minulle tulee vahingossa huono, ts. paska, tatuointi, mitä voin tehdä. Nykyteknologia mahdollistaa kahdenlaisia tapoja poistattaa kuviaan. Vaikka netissä pyöriikin aina poistoGeeleistä syylävoide -ohjeisiin, kannattaa käyttää maalaisjärkeä ja tukeutua niihin tapoihin, joissa on sitä tieteellistä tosiseikkaa. Molemmissa, kirurgisessa ja laser -menetelmällä, poistoon ryhdyttäessä on sekä mietittävä riskejä ja sitä, kumpi tapa sopii oman kuvan poistoon. Totta kai allekirjoittaja suosittele peitekuvaa ammattitaitoisella artistilla, mutta silloin, kun se ei ole mahdollistaa, tutkikaamme näitä kahta tarjolla olevaa tapaa jättää hyvästit ihoa pilaavalle kuvalle.

Kirurgisessa kuvanpoistossa suurimmat rajoittavat tavat ovat niin kuvan koko, sen sijainti ja henkilön ihon kunto (ja löysyys.). Nämä kolme tapaa vaikuttavat siihen päätökseen voidaanko kuvaa poistaa juuri tällä tavalla. Kirurgisessa operaatiossa voidaan poistaa kuvia, jotka ovat n. 5x5 cm tai pienempiä. Jos kuva on pitkä, mutta kapea, voidaan kuva poistaa jopa yhdellä kertaa. "Suuremmat" kuvat poistetaan kahdessa (tai useammalla) kerralla. Tällöin kuva poistetaan osittain ja toimenpiteiden välissä joudutaan pitämään n. 6-12kk väli, jotta iho paranee ja uusi toimenpide voidaan suorittaa turvallisesti ihoa vahingoittamatta entisestään.

Kirurgisessa (huomaa leikkaus) toimepiteessä ihoon jää usein arpi tai muita kosmeettisia jälkiä. Vaikka ne voittavatkin huonon tatuoinnin, kannattaa tämä seikka muistaa. Ennen kuvan poistoa aloitetaan operaation suunnittelu plastiikkakirurgin keskustelulla, operaation suunnittelulla jolloin tapauskohtaisesti voidaan asiakkaalle kertoa, mitä kaikkea on otettava huomioon ja millaisia lopputuloksia voidaan odottaa. Leikkauspöydälle päädyttäessä kuva katoaa vamasti, mutta muut kosmeettiset haitat selviää odottamalla.

Leikkauksella poistettuja kuvia en ole eteeni vielä löytänyt. Ja kyllä, tarkoitan niitä ihmisiä, en ihon palasia. Leikkaus taitaa olla aika harvinainen toimenpide- ainakin Suomessa. Ehkä sen hinnan, sen tavan ja tatuointien kokojen takia.

Laser -menetelmällä poistetaan kuvia suuritehoisella, luokan 4 laserlaite, joka hajoittaa värit ihokudoksesta. Hajonneet väripigmentit siirtyvät verenkiertoon ja poistuvat elimistöstä normaaleja tapoja kautta. (Vaikka tässä vaiheessa kirjoittaja pohtiikin, minne se väriaine oikeasti katoaa) Laser -menetelmää käytettäessä toimenpide ei ole täysin kivuton. Helpotusta voidaan antaa asiakkaan toivomuksesta puuduttavilla geeleillä/voiteilla, jotka tekevät toimenpiteestä hieman siedettävämmän. Muutama vuosi sitten kyseisiä tatuoinnin poistoja saatettiin tehdä useissakin yrityksissä, niin tatuointistudioissa kuin kosmetologien tiloissa, mutta lainsäädännön muuttuessa nykyään vaaditaan toimenpiteeseen lääkäri tai yrittäjä, joka luvanvaraisesti toimenpiteitä suorittaa. (lain mukaan laseria saa käyttää ainoastaan lääkäri tai yrittäjä, joka tekee toimenpiteet lääkärin lähetteellä)

Vaikka laser -menetelmiä tekevät lupaavatkin vain vähän näkyviä kosmeettisia haittoja, on tällä tavalla poistettaessa iho kovan käsittelyn alla. Pelkkä tatuointi ja sen tekotapa vahingoittaa ihoa ja kun poisto suoritetaan kyseisellä tekniikalla, ei iho koskaan palaudu entiselleen.

Laserilla poistettaessa kuvaa tulee se myös kyseiselle henkilölle suhteellisen kalliiksi. Suurin summa kertyy yksinkertaisesti tatuoinnin koosta riippuen. Käyntikertoja kertyy 4 kerrasta 8 kertaan. (Yleisesti ottaen). Jotkut joutuvat käymään monta kertaa useammin. Voidaan jopa puhua vuosista. Kertojen välissä suositellaan pitämään 6-8 viikkoa, joten aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa vaatiin tämä toimenpide - tai pikemmin operaatio ja suunniteltu pitkäkestoinen hoito-toimenpide. Laser saattaa sopia jollekin, toiset suosivat peitekuvaa, toiset piilottavat kuvansa vaatteidensa alle ja toiset juoksevat kirurgin pakeille. Makuasia miten kuvansa poistaa - jos siihen on aihetta.

Harkitkaa siis aina Millaisen kuvan, Minne sen otatte ja KUKA sen tekee. Tämän jälkeen kävelkää pois, nukkukaa yön yli ja sitten varatkaa aika! Tässä asiassa jälkikäteen on turha itkeä! ;)

Lue artikkeli tästä  >>>         

  




 

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Sweet Mexican [candy] skulls.

En osaa sanoa miksi, mutta olen syvästi ihastunut näihin perinteisistä poikkeaviin pääkalloihin. Värit ja muodot ovat jotenkin kauniita sekä omalla tavalla retrohenkiset muodot ja väripaletit uppoavat allekirjoittaneen silmään. Toisiin tämä toimii - toisille ei. Makuasioita nämäkin. Hope you enjoyed!



_______________________________________________










tiistai 22. toukokuuta 2012

Kampaaja leikkasi korvan irti kuumenneen keskustelun johdosta!?

... Olisi täysin samanlainen kommentti, kuin Helsinkiläisen tatuointiliikkeen artistin kommentti: Asiakkaan lapset pilasivat tatuoinnin.

Sosiaalisessa mediassa kohuttua Eternal Ink Tattoo And Piercing -studion hirvittäväksikin leimattua tatuointia kohistaan nyt ja kunnolla. Kirjoittajan, siis itseni, mielestä työn jälki tosiaan kuluttaa sanaa "hirvittävä" aivan liian vähän, enkä näe, miksi sana ei olisi kuvaava. Tatuoitsijan kädenjälki, valmis kuva, ei  valehtele eikä huonoa jälkeä voi puolustella muulla kuin ammattitaidon puutteella - tässä tapauksessa väittäisin jopa taiteellisesta oppimattomuudesta ja lahjojen unohtumisesta tallin heinäpaalipedistä, jossa pieni lapsi syntyi vuosia sitten. Vaikka tekstin (linkin löydät alta) mukaan tällä kyseisellä kerralla suurin haitta ammattitaitoiseen (niin kuin artisti edelleenkin korostaa omaavansa) työhön oli asiakkaan mukana tuomat kaksi lasta, ei terve maalaisjärki anna ymmärtää, mikä kyseisessä tilanteessa oikeuttaa tekemään, suoraan sanottuna, p*skaa jälkeä. Kuvan kohtalosta, jälkitoimenpiteistä ja seuraamuksista ei juurikaan puhuttu artikkelissa, joka eteeni pöllähti. Vaikka artisti olikin luvannut hyvittää 20€:n kuvan hinnan (?) sekä korjata/peittää tatuoinnin, itse en uskaltaisi tai edes viitsisi istuutua kyseisen studion penkille. Joku kysyy pelkäänkö ottaa tatuointia. En ennen, mutta nyt, kun luin tämän artikkelin ja tajusin millaisia ns. artisteja Suomessakin on, jokainen kerta on yhtä - ellei enemmän - pelottava. Luojan kiitos tiedän itse, että vakkari-artistiin voi aina luottaa! Mutta sinä - Onko sinulla mielipiteitä asiasta? Entä jos kuva olisi sinun ihollasi?

Koomista asiasta tekee sen, että muutama päivä ennen tämän artikkelin lukemista tutustuin tunteella kirjoitukseen: "Epäonnistuiko tatuointi? Kuluttajansuojasi on huono". (artikkeli täällä >>)

Artikkeli: Tässä >>

Artistin vastine / pahoittelu: Tässä >>

Puolueettomasti kuvia voit selata studion fb-sivuilla: Tässä >>


sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kuka muistaa Waldon?

Ei, ei ja ei. En kirjoita musiikista ja Waldo´s people:sta! (Kuka muistaa bändin?)

Joten..

Kuka muistaa vielä kyseisen pelin/seikkailun/kuva-arvoituksen Where´s the Waldo? Missä Waldo luuraa? Junnuna muistan etsineeni Waldoa tuloksetta ja vain hetken aikaa keskittyneenä, kunnes menetin hermoni ja luovutin. Nyt palasi muistot tatuoinnin muodossa eteeni. Jaetaan siis tämäkin kanssanne - rakkaat kanssaeläjät!

 

Itse Waldoa voitte etsiä kuvista käyttämällä Googlen kuvahakupalvelua  tai vierailemalla virallisilla  Waldon omilla kotisivuilla >> [GOGO Waldo]

Hassua sinänsä - pienenä Waldo löytyi harvoin ja kovan työn tuloksena, mutta nykyään kyseinen valkopunaraidallinen kaiffari seilaa melkein jokaisessa niin sosiaalisessa kuin ei-niin-sosiaalisessa mediassa. Onkohan Waldon etsintä jopa liian helppoa? Who knows. "Where´s the Waldo?" -kuvia allekirjoittanut ei viitsi blogiin laittaa, koska niiden koko pitää pitää mahdollisimman suurena. Kuten ymmärrät. Mutta tylsiä sadesäitä odotellessa!

Fakta: Waldosta käytetään nimeä "Wally" USA:ssa ja Kanadassa.. Ihan vain näin nippelinappeli tietona!

tiistai 1. toukokuuta 2012